HÄR OCH NU ÄR INGEN LEK

  Det är +30, havet frasar bakom knuten och jag laddar ned DN i telefonen. Dagens jubilar, Jan Johansen säger att han vill vara här och nu.

Förr ville alla segla jorden runt, skriva en kokbok eller vinna medalj i Konståkning. Nu är det fint att vara här och nu men det är jättesvårt det där och sysslolös, i en underbart klimat och med fantastisk mat känner jag mig rastlös.

Doktor Adji med Sjuksyster synar skadan
Doktor Adji med Sjuksyster synar skadan

Ett skojigt avbrott  inträffar när H övertalar mig att gå till Ayurveda-doktorn för att kolla skadan på smalbenet men han, Dr. Adji är ingen klåpare  som ”kan” bota allt med handpåläggning och örter. ”You must go to the Clinic” säger han och låter som en Peter Sellerskopia. Han menar den vanliga skolmedicinska kliniken inne i samhället.

På väg med Tuctuctaxi till den skolmedicinska kliniken
På väg med Tuctuctaxi till den skolmedicinska kliniken

Efter en skumpig färd i Tuk-tuktaxi synar en annan doktor skadan, jag får en stelkrampsspruta och ett fint bandage.

Sjuksyster Raija ger stelkrampssputan
Sjuksyster Raija ger stelkrampssputan

En skojig detalj är att när sprutan är tömd i mitt skinn tvättar inte Syster Rajia såret med en spritad bommullstuss. En assistent, Gud vet vad han gjort med sina fingrar, nej jag vill inte höra, börjar massera och knåda stället där nålen gick in. Hela detta sjukvårdskalas gick på knappt 60:- SEK.

Ko med Kråka, här och nu
Ko med Kråka, här och nu
Flygmåltidsskräp
Flygmåltidsskräp

Här och nu; vad är det?  En skräpmättad måltid på 11.000 meters höjd i en Boeing 787, en kråka som sitter på en ko eller ett stick i pälsen på en Indisk vårdcentral?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.