LIVETS SALT

  Havet väller in i väldiga frasande vågor, vinden vänder palmbladen, det luktar gott och även på kvällen är luften som varm sammet. Allt vore helt fantastiskt underbart om det inte vore för Mr. Tumba.

Mr. Tumba och jag
Mr. Tumba och jag

Han driver en rätt chanserad sylta i backen upp mot strandpromenaden  bredvid vårat hotell. Damerna från jordens alla hörn som kommit för att göra Yoga,  få Ayurvedabehandlingar  och som vill ha en  orörd upplevelse där de i den tidiga kvällens doftande mörker pustar ut efter en dag i renhet till kropp och själ, förfasar sig över att Mr. Tumba, som har en saftig  musikanläggning, ostraffad får bombardera tystnaden.

Då han är svårt begiven på stimulantia åker volymen upp och ned, likt humöret, ja just det,  på en knarkare.

När Mr. Tumba kvicknar till mot kvällningen drar han  igång, skjuter sönder mörkret  och blir en finne i rumpan på de som söker stillhet. De förbannar honom och vill se honom mald till fiskmat men de borde tacka honom.

Vilken vishetslärare som helst vet att fullständig perfektion är rena döden. Vore tillvaron fläckfri skulle man stryka med av tristess. Det är Mr. Tumba, den hatade, som är livets salt och stora Yoga.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.