DEN STORA GIVEN

Efter en enkel middag där Greven och jag kladdat ned oss fullständigt med varsin burgare på Burger King vid Medborgarplatsen följer han mig till Östgötagatan där jag ska vara med i ett podradioprogram som produceras av Timglaset Pod. Timglaset Pod drivs av TetraMedia HB som består av Yasmin Nilson och Max Arehn efter en idé från Max.

Medan vi spankulerar i den bitiga kvällsluften genom värsta Hipstersöder pratar vi om hur man nämner saker utan att någon ska känna sig kränkt.

”Det heter Rullstolsburen och INTE Rullstolsbunden.” ”Men du är väl Blind, va?” ”Tja visst absolut men det finns de som inte ser men som hellre kallar sig synskadade.” ”Big deal?” ”Väldigt.”

Vad något någonsin kallas känns väldigt sekundärt när vi kommer till Max lägenhet. Stort, luftigt och inga trösklar. Det är Max som rattar och redigerar podden medan Yasmin är journalisten.  Yasmin, som är en riktig raring, berättar att det hände när hon var 15, brann för dans och ville bli balettdansare, som hon dök på en sten och blev förlamad i nästan allt utom huvudet. Hon har skrivit  en bok om detta: ”Yasmin – När livet störtdök”.

Yasmin och jag
Yasmin och jag

Även om Livet givit oss olika kort vid Den Stora Given, delar vi många erfarenheter. Plötsligt ställs allt på ända och man får börja om på nytt och det  med helt nya förutsättningar. Vi pratar om hur olika människor, alla är individer, hanterar att livet går sönder. Det finns de som hittar nya förhållningssätt och tar sig vidare medan några, olyckligtvis, gnager fast i en stillastående bitterhet.

Man får göra så gott man kan och så är det inte mer med det.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.