BLINDFOTOGRAFEN KOMMER TILL STAN

Säger hejdå till snön som kryper ned i diken och gömmer sig bakom uthus och stora stenar. Hejdå till Kanadagässens hejdlösa snattrande nere vid Åmynningen och vattnet som skär upp allt större yta i istäcket. Adjö till Tranorna som fullständigt vilda av upphetsning flyger av och an över Dalgången.

Sitter på tåget med Rufus sovande i sin Kattomobil på golvet och läser/lyssnar på ”Flickan med pärlörhänge” av Tracy Chevalier, lite småfånigt inläst av Vanna Rosenberg. Det är en bok att sluka, en stor Landgång med massor av räkor, ägg och andra godsaker, att sluka. Det knepiga förhållandet mellan målaren Vermeer och tjänsteflickan som uppgraderas till modell skildras fängslande.

Några snälla Sundsvallsflickor hjälper mig från tåget ned till T-banan och sedan klarar jag resten själv. Så snart Rufus är installerad lubbar jag till Gymmet, lyssnar på en Spotifylista med ”Hot Country” och ror som besatt. Svetten forsar. Det är härligt.

Kommer hem, tror jag är ensam med Greven kommer ut ur sin 18-årskuvös av svettiga sängkläder, morrar något vänligt och kryper tillbaka ned i sängen. Felix kommer och undrar om jag läst Fredrik Strages krönika i DN?

Den handlar om Björn Ulvaeus idiotiska debattinlägg där han pläderar för mer kameraövervakning. Han skriver att han under hela sitt liv varit övervakad av fans och media och det har inte gjort honom något dåligt.

Måtte jag inte bli lika perspektivlöst korkad när jag blir lika gammal som BU.

H öppnar posten. Jag har fått en tårta av ICA Stjärnan i Gnarp. Visserligen en sådan där frusen Frödinge Princessvariant men i alla fall och om inte ICA:s datorer haft koll på mina inköp hade detta inte hänt. Men jag gillar ändå inte övervakning eller när Spotify föreslår, utifrån vad jag tidigare haft i lurarna, ska lyssna på. Kan själv.

Greven lagar middag. Vem har sagt att bakfylla inte kan vara skapande och skuldkänslor är en underskattad drivfjäder. Men gott blir det. Kycklingbröst med Pesto och potatis i ugn.

Blindfotografen på plats i stadsköket
Blindfotografen på plats i stadsköket

Fortsätter med projektet Blindfotografen på Instagram. Det är hur kul som helst och hela natten klickar det in gillande för bilder som jag tagit och knappt vet vad de föreställer.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.