PÅ YOGAMATTAN

  Är det jag som stinker fotsvett? Rullar diskret av mig ena strumpan och sniffar. Nej, inte det, men tänk om det är själva Yogamattan? Vädrar men känner ingenting äckligt från den.

Det måste helt enkelt vara någon annan som inte tvättat fötterna på länge, vet förstås inte vilken, och verkligen, strunt det samma.  Det är många som samlats i Katarina Kyrkas Församlingshem denna lördag  när Ingemar Sköld har en halv Retreatdag/Meditation och övningar för oss som någon gång  gått en 8 veckors kurs i MBRP. Mindfulness Based Relapse Prevention, alltså Återfallsprevention.

Under en Kroppsscanning/avslappningsövning är det givetvis någon som faller i sömn och börjar snark. Annars är koncentrationen påtaglig, alla tycks bli berörda och när det är dags för gående Meditation är det en kille, Thomas, som utan att göra någon affär av det, går med mig. Vi tassar som  seriekopplade Indianer och begrundar varje gång fotsulan träffar golvet.

Ingemar Sköld
Ingemar Sköld

Ingemar är grymt på hugget, drar Ekelöfcitat, pratar om Zen och så den här raden från Tranströmer:
”Jag är inte tom, jag är öppen.”

”Men vad fan” utbrister GrevenCeline (hans väninna) har blivit Feminist och farsan är iväg och Mediterar! Vart är den här världen på väg?”

På kvällen går H och jag till biografen ”Saga” på Kungsgatan  för att se filmen ”Spotlight”men då det bara finns två platser kvar, som är åtskilda,  blir det ingen syntolkning. Storyn är dock så begriplig och ljudet så där Amerikanskt perfekt att filmen fungerar som Radioteater, fast med ännu bättre ljud.

Den oerhörda och sorgliga skandalen, att mängder av Katolska präster, förgrep sig på små pojkar, drunknade nästan i ännu mer spektakulära 9/11. Hade också  det faktum att offren kom från fattiga familjer något att göra med att avslöjandet inte fick ännu större proportioner?

Filmen slår också ett slag för avslöjande grävjournalistik.

Under hela dagen är det som om jag är kvar på Ingmars Yogamatta, och du Greven, inget fel med det.

2 tankar om ”PÅ YOGAMATTAN”

  1. Roligt att du också var där, jag satt och berömde dig som programledare för Ring P1 häromdagen när jag försökte förklara för någon att programmet funkar som terapi för mig. Det kanske var mina skor som stank ner lokalen. Jag kände inget. Håller med i övrigt. Ha det fint/Anderz

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.