EN TORSDAGSKVÄLL I HUDIKSVALL

  Det är afton längs E4 och jag sitter inklämd, det är hur mysigt som helst, mellan Theodor och Thilda i Nilas och Maggens Volvo XC70 AWD, på väg till Kinasyltan i Hudiksvall.

Vi ska liksom fira att jag blivit så gammal, en satans pensionär, men annars är ingenting konstigt. Personalen på restaurangen talar en högst egen blandning av Hälsingska och Kinesiska, det är samma familj som haft stället under decennier.

Nilas, Maggen, Theodor, Thilda och jag utanför Kinarestaurangen Ming
Nilas, Maggen, Theodor, Thilda och jag utanför Kinarestaurangen Ming

Det var på just det här restaurangen som en bollfrans på en lampa gav en viktig ledtråd i Henning Mankells ”Kinesen” men nu struntar vi i det, äter och pratar. Thilda och Theodor är ljuvliga. Nilas och Maggen är precis så kärleksfullt gruffiga som par i den åldern brukar vara.

Själv lutar jag mig tillbaka och vilar i rollen som ”Farfar”.

Cocosglass till dessert och i bilen på väg hem läser Nilas texten i min Lyckokaka:

”Life vill throw you a pleasant curve.”

 

En tanke om ”EN TORSDAGSKVÄLL I HUDIKSVALL”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.