UPPLEVELSER I STADEN

En riktigt bitsk vind jagar genom gränderna och när jag ska ta på mig fingervantarna har den ena förvandlats till en strumpa. Det är mycket konstigt men egentligen en fjärt i universum jämfört med att det fortfarande finns krig, svält och tåg som inte går i exakt rätt ögonblick. Life is an adventure and then you die.

H är på Mallorca med Petra som hon skrivit en bok om Compassion med, fotvandrar i doften av rosmarin,  Pinje, havet rullar in nedanför kullarna och från någonstans känns lukten av en eld.

Helen Macdonald och Ingrid Elam
Helen Macdonald och Ingrid Elam

Själv äter jag Munkbrolasagne med Greven och går på Kulturhuset med Felix och lyssnar på Helen MacDonald som skrivit boken ”H som i hök” på Brombergs förlag. Hon intervjuas av Ingrid Elam men ställer ändå själv frågorna, besvarar dem och tänker högt. Hon är mycket charmerande och Felix som redan läst 100 sidor av boken säger att den är toppenbra. Själv får jag vänta ett tag på att den blir inläst.

Bndet på Wirströms

Vi strävar genom den där satans bitiga vinden mot Gamla Stan, förbi Sagerska och riksdagen  och hamnar på Wirströms på Stora Nygatan. I det lilla källarvalvet under puben spelar ett jättekul band som jammar och går på. Alla tiders trots att vi håller oss till alkoholfri öl.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.