STORA SNÄLLDAGEN

  Tränar med Sebastian, bl.a. Boxning, skyndar hem i ljumma vindar över Riddarfjärden, handlar mat, hämtar väskor och Rufus. Taxi till Stationen.

Jättesnäll finne med varmt rullande L berättar att Körsbärsblomningen i Kungsan är över och går med mig till tåget.

Några riktiga ”Ring P1”-fans hjälper mig tillrätta, det här är verkliga snälldagen, och när vi kommer till Hudiksvall är det en jätterar Norska, hon bor i Delsbo, som visar mig till Busstationen.

Vardag på bussen med skolungdomar på väg hem i det ljust gröna landskapet. Förhoppningar.

Kliver av vid brandstationen i Jättendal och kånga katt, mat och väskor hemöver. Det är minst lika svettigt som morgonens PT-pass och seg i kroppen och bollen missar jag vår infart.

Desperationen kommer smygande, då: ”Har du gått vilse, Täppas?” Det är Gustav, grannens pojke, han visar mig rätt och strax kan Rufus kliva ur sin korg och lugnt gå fram till matskålen. Som om: Det här var väl ingenting att sitta instängd i timmar.

Utsikt från Gammelhuset

Själv byter jag t-shirt, går ut på Gammelhuset trapp och tar en blindfotografbild, med lite hjälp av Gustav.

Tack gode gud för öppna landskap. Och för att det varit Stora Snälldagen allt från Finnen i Taxin till Gustav som räddar mig på slutet.

En tanke om ”STORA SNÄLLDAGEN”

  1. Du får prova både storstadens larm och stillheten på landet. Båda har väl sina glädjeämnen och trivsamhet kan jag tänka mig. Ha det så bra i solen!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.