KNALLAR OCH SMÅSPRINGER

  Jo tack, det knallar och småspringer. Nej, men efter en veckas hällregn och deppighet är jag äntligen ute och går igen. Andas in luften som vore den lustgas.

Fåglarna tjoar. Vila åker av och an. Stefan H skickar gulliga sms.

  H stannade i Stockholm, kom inte denna helg, och med tanke på vädret var det ett klokt beslut av henne. Dessutom har hon mycket pyssel med arbetet kring hennes och Petras bok: Compassion –  Medkänsla med dig själv och andra”.

Den trådbunda e-posten fungerar inte och nu undrar jag om det är Guds Straff för att jag tycker 20 tusen är för dyrt för att få fiber framdraget till Gården? Det här blogginlägget går t.ex. genom luften och det funkar hur bra som helst.

Kan någon förklara för mig vad som är så förträffligt med Fiber?

2 tankar om ”KNALLAR OCH SMÅSPRINGER”

  1. Jo, du undrar vad som är bra med fiber? Vi bor vid Lönnångerfjärden året runt, vår enda anknytning till omvärlden, när höststormarna viner, är internet. Eftersom vi valt att också se på TV genom vårt ADSL, dvs. vi har obegränsad surf, spelar ingen roll om vi ser i timtal varje dag. Nu när kopparnätet försvinner i höst, då har vi inget att tillgå annat än med mobilt bredband. Det fungerar inte alltid så bra. Vi får springa runt ibland och söka täckning, masten i Jättendal räcker inte till för alla, samt att skogen ligger för.

    Sedan är det dessutom en gräns på surfandet som man betalar dyrt för. Den mängden gör vi av med på en vecka.
    Nu har vi chansen att hänga med, vi här ute i obygden, få TV och snabbt bredband vi också. Så jag tycker inte att 20 000 är dyrt för att kunna bo kvar och använda nätet till allt vad de används till.

    Så tycker jag i alla fall, men det beror väl på hur mycket det ska räcka till i fall från fall, skulle jag bara gå in och skicka lite e-post och kika lite på din blogg. Då räcker det med mobila. Men som det ser ut idag så sköts ju allt mer och mer via nätet, så stabilt och snabbt bredband kommer tyvärr att vara ett måste i framtiden. Ha det gott! Trevlig sommar!

  2. Fast ansluter man in i samband med att de drar fibern kan man nog räkna med att det kommer att bli mycket dyrare om man ändå vill ansluta sig längre fram, för då får man inga subventioner. Då vi anslöt mitt jobb gick det på 50′ eftersom vi som företag inte fick del av de EU-pengar som projektet delvis finansierades med.
    Men det är klart, man vet ju aldrig vad som kommer i framtiden. T.ex. har Teracom en teknik de kallar AirFibre som lämpar sig väl i glesbygd. Trådlöst, samma kapacitet som fiber, inget tak och samma driftkostnad som fiber lovar man. Så vad vet man?
    http://www.bluecom.se/main/view.asp?id=24

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.