ÄLSKAR

  Ok, kanske tar jag i, överdrifter är mitt andra namn, men jag tycker om att gå upp 06.00, stå vid köksbänken, dricka kaffe, äta smörgås, lyssna på P1 förstås, duscha och gå ut i den våta morgonen, stå i väggruset och vänta på att Jörgen ska plocka upp mig. Han arbetar också i Sundsvall och inte är han vidare talför, tystlåtnare får man leta efter, vilket är skönt när jag ska samla tankarna, lyssna på tidningar och fokusera på kommande sändning.

Vindrutetorkarna gnider av och an, regnet hamrar mot taket och jag ser verkligen fram mot att arbeta.

Det finns yrkesgrupper som använder hammare medan andra jobbar med hårtorkar, asfaltskokare eller Ambulanspersonal vilka sätter dropp under flygande fläng.

Mina verktyg. Jag har hörlurar där jag hör programmet samt en och annan kommentar från producent-Pether eller när teknik-Peter räknar ned sekunder på det att programmet ska gå jämt ut. Vidare har jag en mikrofon så känslig att den registrerar var andetag, och i värsta fall, snorande näsa.

Jag var fortfarande fängslad av ha haft igelkottsbesök, det som Björn berättade om under sin snabbvisit igår kväll, men det var väl klart att programmet skulle domineras av Britternas utträde ur EU.

Jag älskar/tycker mycket om när programmet vänder på den rådande tankesteken, eller det som andra menar framförs av den s.k. PK-maffian. Möjligen är inte alla EU-skeptiker svårt höger- eller vänstervridna, rasister, nationalister, islamofober eller fullständigt omoderna. Tanken svindlar.

Damen som ringde och försynt undrade varför chefen över 3:e Ap-fonden har 350.000:- i månadslön medan Statsministern ”bara” har runt 160.000:- per månad hade också sina poänger. Hur gör man av med så mycket pengar och varför tjänar den ene gubben så mycket mer än den andra?

Stöter ihop med Kjell Lönnå efter sändningen, gullpratar och han lägger märke till att jag har samma sorts hörapparater som Björn Skifs. Värdelöst vetande som är lite kul.

 TullaMaja, som ändå ska besiktiga bilen kör ned mig till 329:ans buss och vi hinner till och med plocka upp både kaffe och Brieost.

En tanke om ”ÄLSKAR”

  1. Bäste Teppas, det kan väl ändå inte kommit särskilt oväntat att du nu äntligen skall kunna få gå i pension. Du har gjort ditt i rampljuset,

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.