VAXPROPPAR

  Den här värmen, ett fuktigt tryckförband av fetvadd, måste bara följas av åska. Sommaren är som en radioteaterpjäs där den som just håller på att falla samman av inre spänningar, lättsamt säger att det nog drar ihop sig till åska.

Verandan med Humle och Kaprifol
Verandan med Humle och Kaprifol

Ändå är inte den här sommaren som andra. Fästinglarm och mördarsniglar får kliva åt sidan för mikroterror. Igår var det någon som sköt på en stormarknad, var det inte i Tyskland?, och idag är det två idiotreligiösa skägg som skär halsen av prästen  och håller Nunnor som gisslan i en Fransk bykyrka.

Äter middag med Maria L. och Erik på Sjömärket. Jag börjar bli stammis men så har maten på stället också blivit så god. Från skolkök till toppkäk. Den Japaninspirerade laxen till förrätt och den Halstrade Rödingen med skaldjurssås till huvudrätt är bara så goda. Det där var igår kväll.

Maria L. och jag diskuterade vaxproppar. Det är skönt när man seriöst kan tala om vaxproppar med en annan människa. Vaxproppar är inga världsnyheter men de är realiteter.

Idag får jag åka med Maria L. till Harmånger och handla. Jag säger att min vaxpropp verkar ha släppt och hon gratulerar mig.

När jag kliver ur bilen, lämnar bilens kontrollerade AC och får utemiljön som en smäll i ansiktet säger hon något om Islandshästar.

”Vadå Islandshästar?” undrar jag.

”Nej, jag sa utlandsvärme” följt av en menande  paus och så fortsätter hon:

”Jag tror inte att din vaxpropp släppt”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.