KULTUR NORR OM DALÄLVEN / FILMFESTIVALEN I STOCKA

Ett högtidligt sorl, klirr av glas och förväntansfulla skratt möter Maria, min filmsyntolkare numero uno, och jag när vi kommer till invigningen av den 10:e Filmfestivalen i Stocka. Det är eldsjälarna Yvonne Leff och Nils Hedenskog som ligger bakom denna cineastiska begivenhet.

Vi bänkar oss i filmsalen, lyssnar på invigningstal och ser/hör t.ex. Kortfilmen ”Champion” av Daniel Burman. Han är också aktuell med romanen ”Huset” och givetvis, världen ryms i en skokartong, har han varit klasskamrat med TullaMaja på Gymnasiet i Hudiksvall.

Huvudfilmen är en feelgoodhistoria som heter ”Martha och Niki ”, om två hängivna  flickor  som lever för att dansa HipHop. Man blir varm om hjärtat, tankfull och sådär sorgset glad över deras känslor, trassel och framgångar.

Efteråt, vid 22-tiden bullas det upp med mat och fortsatt mingel.

Vem har sagt att det inte finns kultur på landet?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.