TJOCKPANNKAKA OCH BLUES, DET ÄR MÅNDAGKVÄLL I GNARP

  Det är mycket stilla i centrala Gnarp, temperaturen faller ned mot -10 och vi har just ätit Tjockpannkaka hemma hos Maria. Det är som Fläskpannkaka fast utan Fläsk men med hemgjord Hallonsylt, lingon och vispgrädde.

En EPA-traktor susar förbi. Inte för att jag ser en sådan men man kan ju tänka sig, inpyrd med Wunderbaum och dinglande jättetärningar. I framsätet två finniga pojkar på spaning efter LIVET.

Tiggaren utanför ICA Stjärnan har gått hem. Likt en frusen fjäril har han lösgjort sig ur sin puppa av filtar.

”Vet du varför det brukar sitta en tiggare här?” undrar Maria och jag blir svaret skyldig.

”Det är” fortsätter hon ”För att det redan sitter en både utanför Bergsjöhallen och ICA Starks i Harmånger.”

Vi går tysta, begrundande denna nya värld där tiggare plötsligt har blivit en naturlig del av gatubilden. Det är inte klokt.

Fortsätter runt hörnet och nedför trapporna in på Kulturstjärnan. Det är musik ikväll.

Gitarristen och bluesmannen Sven Zetterberg gigar med Micke Finell, resten av gänget och bakom trummorna: Den i dubbel bemärkelse gigantiske Ingemar Dunker. Mannen är fullständigt orolig. Stencool sitter han bakom sina trummor och bankar fram en takt som är så säker och tung att jag ryser av välbehag.

Det är en väldigt lämplig musikstund att smälta tjockpannkaka.

 

En tanke om ”TJOCKPANNKAKA OCH BLUES, DET ÄR MÅNDAGKVÄLL I GNARP”

  1. Ja du mannen, tiggeri har blivit ett dåligt betalt yrke. Det är nog inte många kronor som kommer ner i kopparna men som tur är för vissa människor så finns det tomburkar och flaskor i överflöd.
    Tiggeri är inget nytt i vår värld, vissa tigger för att det finns inget annat val, andra för att dom är lata. Vi har tycker jag ingen rätt att döma de människor som tigger på byn det är bara tragiskt att det skall behöva vara så här i vårt Europa 2016. Det är varken kriminellt att tigga eller ge en slant. Så fortsätt att ge om det känns bra.
    Jag måste erkänna att jag gör det inte eftersom jag inte har mynt på mig numera. Däremot så stöder jag SOS-barnbyar och Läkare Utan Gränser sedan många år tillbaka. Dessa pengar förändrar verkligen människors liv, tro mig.
    Jag önskar alla Blogg-läsare en Gott År 2017.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.