KNIVSKARP KYLA OCH VARM TAFFLIGHET 

 Vädret är, ja jag vet inte så noga för jag är fångad, uppslukad och nitad av en ond dröm, d.v.s. En bok.

  Det var Susanne som kom med tipset igår och sedan var det som att dra ned vardagens rullgardin. ”Romanerna om Patrick Melrose” av Edward St Aubin räknas till en av de hundra bästa Brittiska romanerna och det är så hjärtskärande med 5-årige Patrick som växer upp i en så elak överklassmiljö att man blir torr i munnen och får hjärtklappning. Samtidigt är det så välskrivet, knivskarpt och fängslande, dessutom väldigt bra inläst av Anna Godenius för Legimusbiblioteket.

    När Maria kommer med kantarell- och köttfärspaj tittar jag upp som från en värld befolkad av vidriga människor och känner mig som om jag slipper ur ur  en  fångenskap.

  På kvällen åker vi till Bergsjö och tittar på film. Det är Maria som ser och viskar i mitt öra det jag behöver höra för att begripa. Dessutom har vi en påse M-nötter.

    Filmen ”Småstad” är en ömsint och småtafflig hybrid mellan drama och dokumentär. Fyra systrar och en bror, deras föräldrar och egna familjer, alla försöker de skapa sig ett liv. Småstaden är Vadstena och någon särskild handling är det väl  inte fråga om men jag blir varm i magen. Iskylan från”Romanerna om Patrick Melrose” släpper och livet kan gå vidare.

En tanke om ”KNIVSKARP KYLA OCH VARM TAFFLIGHET ”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.