SPRILLANS NYA RAGGSOCKOR

  Tisdag och landskapet är pudrat med så mycket snö som de söta fjunen  på en Semla.

  Läser/lyssnar på ”Körsbärslandet”, tips från Karlstad-Maria, av Dirte Hansen. En ljuvligt elak, men inte hjärtlös, skildring av storstadsbor, Hipsters från Tyska storstäder som ”Upptäcker” landet och som stoltserar i Gummistövlar. Lokalbefolkningen kallar dem också ”Gummistövelfolket”. Jag kommer direkt att tänka på Delsbo eller De Luxevarianterna Gotland och Österlen.

  Tacka vet jag Jättendal men jag måste skaffa nya broddar. De gamla sprack på precis samma ställe och ändå, för att försäkra mig om toppkvalité, hade jag köpt dem på Apoteket.

  Kväll med träning i Gnarp. 3 x 20. Klonk och rassel i maskinerna.  Jag älskar och finner sinnesro i de meditativa upprepningarna. Sover ovaggad.

  Onsdag. Hans-Åke plockar upp mig för färd till Hudiksvall. Det finns inget så rogivande, vid sidan av promenader och att träna på ”Kulturstjärnan” som att sitta bredvid Hans-Åke och susa genom landskapet. Vi ska dricka 11-kaffe hos Kerstin och Bernt på N:a Kyrkogatan  och jag ska få ett par sockor som Kerstin stickat åt mig. Med ett par bra läderkängor, Jodhpurs, raggasockor och fräscha broddar kan man komma ut även i den här luriga och fläckvis isiga världen.

  Vi får mackor på hembakta frallor, Tigerkaka och ljuvliga små mördegsformar.

  Sockorna sitter som en smäck och jag är glad och stolt.

  Samtalet slingrar runt gårdar och människor i Jättendal. Bernt och Kerstin var närmaste grannar innan de beslöt sig för att flytta in till staden.

  Hans-Åke lämnar kaffebordet för att gå ut på parkeringen och hämta några papper. Alltid är det några papper men så driver han också Djursta Redovisningstjänst.

  På hemvägen stannar vi till vi Apoteket i Harmånger för att skaffa nya broddar. Vi slår även en lov inne på ICA Starks för att plocka upp några saker. Stöter ihop med Sivert och Birgitta och blir stående en bra stund. De verkar, efter omständigheterna, vara i bra form och det är hur kul som helst att gaffla med dem mellan Pepparkakorna och Heinz Vita bönor i Tomatsås.

En tanke om ”SPRILLANS NYA RAGGSOCKOR”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.