FIN GRÅ SÖNDAG

  Söndag morgon och Rufus använder mig som studsmatta. Han är rastlös och vill ut, trots att vädret är gråslafsigt. Det droppar från taken och det känns som om de grå himlen ligger på marken och snyftar.

  Lyssnar på ”Godmorgon Världen” och plöjer DN. Trumps klaverstramp slår nya rekord.

  Stanley i Delsbo ringer och tipsar om Bob Weirs (tidigare i Greatful Dead) och hans nya dubblalbum ”Blue Mountain”. Jag kontrar med några boktips bl.a. ”Romanerna om Patrick Melrose” och ”Körsbärslandet”.

 Går iväg på promenad och vid korsningen Mellanfjärdsvägen/G:a Riks 13 kommer Amar och bjuder mig in på kaffe och Syriska småkakor. Hans fru Dana och två småttingar är också med. Amar sitter med sin mobil och översätter mellan Svenska och Arabiska. Han väntar på en praktikplats och Dana på ett personnummer.

  Det är första gången som jag, efter att ha gått runt byn tusentals gånger, som jag blir inbjuden på kaffe. Jag förstår inte vad somliga har emot invandrare.

  Kväll och jag bjuder Vännen på middag, Kinas torsk med spenat, grädde, parmesan och vitlök.

  Hon svänger på höfterna till Bob Weirs musik och den här gråslafsiga söndagen känns som en riktigt bra dag. Med Syriska småkakor och alltihop.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.