STORA LJUDBOKSPRISET 2017 

För att få ut det  mesta av den Stora balunsen kring Stora Ljudbokspriset 2017 går jag först till Serafen där  Syster Maria spolar öronen rena från vax. Hon har ett tålamod av guld men efter en massa spolande kommer vaxet ut.

  Känner mig egendomligt lomhörd, men så kanske det är när man äntligen hör hyfsat efter att ha hört dåligt, när jag träffar TullaMaja. Vi tar en taxi till Vasateatern och där är massor av folk, doften av parfymer, rakvatten och förväntan.

  Vem ska kamma hem Ljudbokspriset?

  Vi poserar inför en skog av kändisfotografer. Klick klick och titta hit en gång till.

  Maten är rejält kryddad Pulled Pork, är inte det en rätt passé maträtt, och Caesarsallad. Vi går runt och pratar med folk. Jag kastar mig i armarna på olika skådespelerskor, bl.a. Julia Dufvenius, som är särskilt gräddig. Alla är snacksaliga och hoppas bara att inte det alkoholrelaterade  bakgrundssorlet dränker de inspelningar som TullaMaja gör för nya ”Fogelbergs Ljudbokspod”.

  En kul kväll och något som stannar i minnet är att ljudboksvarianterna, är de inte lästa av Marie Rickardsson, eller var det Göransson, av Margit Sandemos böcker lyft dem ur trashstämpeln. Nej för sjutton, nu kom jag på det, det är Julia Dufvenius och ingen annan som läser Margit Sandemos berättelser. Nu är denna gamla glömda författare återupptäckt och godkänd som ”fin läsning”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.