HÄNT I VECKAN

Har du varit här många gånger den här vecka?” Undrar Jullan, hennes Engelske pojkvän Charlie och jag slår oss ned för att luncha på ”Formosa” vid Kornhamnstorg.

”Det här är första gången denna vecka.” Det slår mig att mycket hänt under min Stockholmsvecka men ett besök på ”Formosa” har inte blivit av. Förrän nu.

Igår var det promenad med Urban och dagen före det Köttbullar med mos tillsammans med Björn på ”Wirströms”.

Nu möte med Jullans pojkvän. Ett Mågämne, jävlar i min lilla låda.

Han visar sig vara en sympatisk och ödmjuk kille, inga manér utan bara rakt på och trivsam. Jullan berömmer mig för min Engelska och det gör mig stolt.

På söndag återvänder de till London och innan vi skiljs följer de med mig till Y-bussen, den som ska ta mig till Jättendal.

Det är ”Tysken” som kör. Egentligen heter han Micke och det är han som får spader om jag medför Rufus.

”Jag har ju sagt, inga katter på bussen” säger han då med ilsken pondus. Idag är han bara solsken.

Och oj vad det var kul att träffa Jullan, min Gullegris! Men något kort på henne blir det inte. Cornelia Samuelsson fyllde 25 igår och det fanns visst en hel del att dricka=påsar under ögonen.

Hur relativt är inte detta med priser lärde jag mig åter igen denna vecka. Urban, kaffefinsmakaren, köpte 1 kg hela rostade specialimporterade kaffebönor hos Christer medan Felix och jag var på Clas Ohlson i Gallerian och köpte en sprillans ny Mikrovågsugn för 500:-.

På kvällen åt vi, han, Cornelia och jag, middag på en toppenbra Indisk restaurang på Söder. Det var fräscht, rikligt och väldigt gott, allt till en kostnad av 700:- vilket som Stockholmspris får betraktas som ytterst modes.

Smälte maten på sängen och lyssnade på John le CarrésEn perfekt spion”. Så tät, rik på fängslande bilder och till och med här och var riktigt rolig. Att jämföra le Carré med vilken svensk deckarförfattare som helst, speciellt Camilla Läckberg, är som att jämföra en länge reducerad kalvfond med avslaget diskvatten

Ändå är det, som mina föräldrar sa, bättre att läsa Serietidningar än ingenting alls. Det ena leder till det andra, t.ex. John le Carré.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.