FRÅN FOGELBERGS LJUDBOKSPODD I CYBER SPACE TILL ERSMÄSS I GNARP

TullaMaja och jag tillsammans med Pether och Ove bandar ”Fogelbergs Ljudbokspodd” avsnitt 6 och denna gång med tonvikt på ljudböcker för barn. Podden gästas av Ann-Marie Fågelström, som producerat flera av Astrid Lindgrens inläsningar, och av Ingela Korsell. Den senare skriver, tillsammans med Åsa Larsson, de omåttligt populära Paxböckerna. Inläsare är Morgan Alling.

Den färdiga podden läggs ut för nedladdning fredag klockan 12.00.

Innan min taxi kör mig ned till Navet, Sundsvalls busstation, bandar Peter Wallgren och jag ett ljudbokstips. Jag älskar verkligen ”Utan dina andetag” av Karin Aspenström, ett relationsdrama som både givit mig ont i magen samtidigt som jag inte kunnat sluta lyssna.

”Wanna get a ride?” säger en röst när jag kliver av 329:ans buss vid Jättendals Brandstation. Det har varit en lång dag och det är klart att jag gärna slipper gå de 2 km:na hem.

”OhYes” säger jag och sätter mig i denna vilt främmande Engelskspråkiga persons bil.

Hon heter Aloma, kommer från Nya Zeeland och är rätt nyinflyttad. Vi har hur kul som helst och jag tycker om att prata Amerikanska. Allt känns liksom som i en film.

Och så detta med Ersmäss. Det är Erikdagen i almanackan. S:t Erik är Stockholms beskyddare och på några ställen runt om i landet firas Ersmäss. T.ex. i Gnarp.

Maria plockar upp mig så att vi kan besöka denna begivenhet. Brasa på en bergknalle ovanför Hembygdsgården, tal av Pastor Bengt Wiklund, kokkorv, Bullens Pilsnerkorv, fika med smörgåsar och lotterier.Anspråkslöst och trivsamt.

Klart man hyllar S:t Erik eller Erik den helige som han också kallas.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.