VACKER BEGRAVNING: KINA COLLING, VI ÄLSKAR DIG

Ulla plockar upp mig. Vi ska följas åt till Kina Collings begravning. Men först måste jag lyfta ut en söndertuggad mus som Rufus släpat in. Varför är han inte Vegan?

Kyrkan är proppfull och stämningen är ljus, inte tragisk, och det blir så tydligt vad mycket hon betydde för hela denna bygd.

Efter sång och predikan blir det inte, som brukligt, defilering runt kistan. Istället bärs den ut, församlingen följer efter, och det är när den sänkts ned i graven som vi kastar våra handblommor, Somliga säger några sista ord.

För att vara en begravning är den väldigt fin. Man blir inte tung i bröstet utan snarare ljus i sinnet. Men det är väl det där med att Kina betydde så mycket för så många.

Vi fortsätter, efter Landgång och Kladdkaka i Församlingsgården till Harmånger där Ulla hjälper mig att handla. Cruisar vidare, förbi Honik, ett landskap i ljusa examenskläder, till Bergsjö där Ulla beställt böcker om akvarellmålning.

Öppet ljudlandskap med ”Fogelbergs Ljudbokspodd” Avsnitt 9 ute nu, med Ernst Brunner och Reine Brynolfsson.

Ett inlägg delat av Täppas Fogelberg (@blindfotografen)


Lite senare denna eftermiddag kommer Maria och då ska vi fotvandra Jättendal-Gnarp och det slår mig att jag glömt att säga till henne att en av Bröderna Jonsson, han berättade det under begravningskaffet, såg en björn just på den sträckan för två veckor sedan.

Det händer så mycket att jag snudd på glömmer bort att avsnitt 9 av ”Fogelbergs Ljudbokspodd”, med Ernst Brunner och Reine Brynolfsson, släpps idag.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.