EN FIN KVÄLL PÅ HÄLSINGLANDS MUSEUM

Det är tidig kväll, höstsvalt ute och förväntan inne i varmluften på Hälsinglands Museum i Hudiksvall. Det drar ihop sig till panelprat om ”Förändring” och Mellanösternmiddag. Allt kring utställningen ”Metanoia” av Yaşam Şaşmazer. Hennes träskulpturer av människor som på olika sätt förhåller sig till sin rädsla/sin Svarta Skugga har gripit mig ordentligt.

Konstnären och jag

Men hur fängslande kan det bli när några gubbar, Professorerna Religionsexperten David Thurfjell och Konstvetaren Peter Gillberg, Konstnären Maria L. och jag ska prata om ”Förändring”Snömos, någon?

Men det hela visar sig bli riktigt lyckat. Maria L. driver på, professorerna är klyftiga och jag pratar taskig men begriplig engelska, allt sker, för att konstnären ska vara inkluderad, på engelska.

Efteråt blir det en makalös vegetarisk middag. Jag sitter med några roliga damer, de är väl i min ålder, och vi har hjärtans kul.

Efteråt kör Jan-Olof hem mig och det är bara så ljuvligt att åka med honom. Vi kopplar naturligt, skrattar mycket och har det trevligt.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.