5 GURKOR

Sommaren plockar på täcket, beredda att dra sin sista suck. Den är full av allt ut- och frodvuxet. Lika bra att dra in alla lukter, plocka svamp och glädjas åt att vi, trots att sommaren var halvdan, tältade, gjorde kanotutflykter och gick riktigt långa promenader.

Plötsligt står Carine i köket. ”Vill ni ha gurka?”

Det visar sig att hon i Nacksta sprungit på ett makalöst X-trapris på gurka. 5:-/st.

Plötsligt passerar min barndoms söndagsstekar revy. Mör kalvstek i tunna skivor, kokt potatis, gräddsås, och, pressgurka.

Men stekarnas tid är förbi och trots att Carine försäkrar att pressgurka är så gott att man kan äta direkt ur burken tackar vi vänligt nej.

Men visst är det ett X-trapris som slår det mesta.

Till middag äter vi nyskördade kokta rödbetor med smör, spenat stekt med vit lök och en omelett med kantareller.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.