3 BRA LJUDBÖCKER

Regnet smattrar mot taken och vinden sliter i väggarna. Ute i Världen, i Las Vegas, har en vansinnesmassaker inträffat.

Lyssnar på ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito och läst av Lou Kaupi. Boken handlar om en skolskjutning, människorna i Djursholm och hur det kan bli om en flicka hänger med fel kille.

Det är en modig och spännande bok, vågat att låta något så oglamoröst som en skolskjutning vara bokens centrum.

Roberto Saviano har skrivit mycket om maffian, dokumentärt, men ”Blodsleken”, läst av Magnus Roosman, är en roman. Små pojkar på moped grips av macho- och hederskulturen och blir till fullfjädrade maffiamördare.

Om Elena Ferrantes böcker skildrar Neapel från den kvinnliga sida är detta bilder från männens värld. Inte ett dugg trevligt eller romantiskt. Men fängslande.

En blå död” av Mikko Porvali, också läst av Magnus Roosman, handlar om 20-talet i Viborg. Ärliga poliser, skumma lotsar, rödgardister och vita.

Under den spännande berättelsens gång får man på köpet lära sig en massa om förhållandens i vårt grannland på den tiden.

Rufus vankar av och an. Han märker att jag packat väskan och smort mig med After Shave. Sorry Rufus, jag måste iväg och arbeta för visst är det skönt att ligga på soffan och lyssna på Ljudböcker, men, man måste arbeta också.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.