KAOS, KRIS OCH KREATIVITET

Maria hittar en sten på Sörfjärdsstranden, jag känner på den och tänker att den kan bli ett fundament till min ”Bladikon” i brons.

”Kan du borra i sten?” Frågar jag Klas-Göran Engberg, byns Bilmek och allmänt händiga person, på telefon.

”Jag kommer över och kollar”.

Snart är han i mitt kök, och jodå, han tror han kan borra hål och gjuta fast ”Bladikonen”.

Visar honom skrinet med små fack som Sune snickrat åt några andra bronsgrejor. Klas-Göran hjälper mig att blanda Linolja, terpentin och Tjära till ”Rosslagsmahogny”. Skrinet ska behandlas och bli aningen mörkare i tonen.

Båda grejorna ska vara med nästa lördag 9.12 i Kaffe- och Glassbaren på Västerlånggatan 67 mellan 12.00-16.00 då jag tänker mig ha en liten utställning. Bland annat med två ”Fogelbad” i brons och alla får dricka det goda Italienska kaffet på stället.

Idag, i gryningen, följer Carine, Marias syster, mig till Sundsvallsbussen. Vi går i virvlande snö och någon timme senare är jag i Radiostudion.

Vi dricker kaffe, TullaMaja redigerar några inslag och Pether berättar att han beställt specialkulor till hans och Marios gran. På varje kula finns olika bilder av deras Doberman. Hunden heter XL.

Sedan går allt åt helvete.

Studion i Härnösand är upptagen! Chans på miljonen men så är det. Inspelningen förskjuts vilket gör att en annan gäst inte kan komma.

En Pontus, hantverkare av något slag, kommer in och pratar markiser med Ove.

Någon ringer från Palma de Mallorca och säger att Jan Joansen gärna skulle vilja vara med i TM:s morgonprogram.

Pontus börjar visa TM hur man använder Snapchat, och det tar sin lilla tid.

Precis som inspelningen ska dra igång flimrar Oves skärm till och Datorprogrammet läggs ned, startar om eller vad fan vet jag.

Inslagen som TM redigerat försvinner i ett digitalt Svart Hål och det är bara att börja från början.
Så där håller det på men till slut, i sista sekunden är vi klara, kör TM ned mig till bussen som går 16.20.

Hon ska iväg på en Julmarknad i Yogatappning och själv färdas jag hem, trippar försiktigt mellan skapliga snöplogkanter och kommer snart in i värmen.

Fogelbergs ljudbokspodd” avsnitt 11 finns nu färdigt för nedladdning och det vi gjorde idag läggs ut fredag om en vecka.

 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.