HÖGA VÅGOR PÅ ETERNS HAV

Övernattar hos TullaMaja och Hjördis, är både pappa och morfar vilket känns väldigt bra.

Frukost med SR Västernorrland på radion och strax ska TullaMaja, efter det att vi lämnat Hjördis på Fritis, in i deras Morgonstudio och tillsammans med Fredrik Birging och Niklas Axelsson fortsätta med morgonsändningen.

Själv går jag in i grannstudion, träffar producent Pether Öhlén och tekniker Ove Jönsson för att dricka kaffe och förbereda ännu en sändning av ”Ring P1 099-510 10”.

Arash, som avslutade gårdagens program, menade att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva. Givetvis fick detta påstående många människor att gå i taket och ringa P1.

Den friande domen i det s.k. ”Fittjamålet” rörde också upp känslor.

Alla, även de som har olika åsikter i skuldfrågan, verkar överens om att Polisen gjorde ett taffligt jobb.

När en manlig Polis ringer och jag framkastar frågan om att Polisen kommer att bli mer jämställd och bättre tillvarata kvinnors rättigheter när fler kvinnor blir Poliser, får jag en rejäl skopa ovett av Pether.

Han menar att jag är gubbig, fördomsfull och inte har hängt med i samhällsutvecklingen.

Kanske har han rätt. Min världsbild färgas av böcker jag läst/lyssnat på. Flera böcker i rad har handlat om kvinnor som utsatts för hemska saker medan Poliserna som ska utreda brotten är grabbiga, förminskar kvinnorna och klappar förövarna grabbigt på axeln.

Sedan ringer Bodil och säger att alla pojkar i 7:e klass borde få en ”Fleshlight”, alltså, på vardagssvenska, ett ”Runkrör”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.