EN VECKA, ETT ÅR, ÄR TILL ÄNDA

Hagabagaren levererar bakelser formade som Tomtar och Pether ger mig en Chokladask. Det är fredag i slutet av en sändningsvecka, i kontrollrummet står en plastgran, och, jodå, om ett par dagar är det Julafton.

Ove Jönsson lägger ut avsnitt 15 av ”Fogelbergs Ljudbokspodd” medan Pether Öhlén och jag kör en trål genom nyhetsfloden. Inte mycket fastnar.

Programmet blir lugnt och resonerande, väldigt mycket sex och samlevnad, och, skulle man kunna säga, lågmält angeläget.

Tar 329:an till Jättendal. Luften är klar men marken, frusen gegga, är svårläst med käpp. Går vilse tre gånger men jag har all tid i världen, det finns inga farliga djur och branta stup.

Ringer ett Kalkonsamtal till ICA Starks i Harmånger. Jag får, via telefonen, följa med in i frysen och jodå, där ligger en 5-kiloskalkon och bara väntar på mig. Med ett sjudundrande X-trapris dessutom.

Vid 17-tiden kör Klas-Göran ned mig till G:a Konsum där Amar och Dana bor. Deras dotter Judith fyller sex år och det är en skapligt hålligång, Mellanösternläckerheter och en blandning av bybor och Nysvenskar.

Känner lugnet sprida sig i kroppen. Veckan har varit ett rätt marigt puzzel och det har gått jämt ut.

Tack alla som ringt P1, Pether och Ove, Hagabagaren, Hillevi i Gävle.

Nu ska jag fira helg med Maria. Bara så. Inget om Trumps tokigheter, fittjafallet eller MeToo. Men gärna en skinksmörgås med senap från Apoteket.

En tanke om ”EN VECKA, ETT ÅR, ÄR TILL ÄNDA”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.