SÅ BRA LJUDBOK OCH SÅ VACKERT VÄDER

Simmar i det säkert 25-gradiga vattnet, en lätt vind från Öster för in varmt ytvatten, utanför den långa sandstranden i Sörfjärden. Man skulle kunna tala om Grekvärme om inte det ordet just nu smakar illa i munnen och varför är Svensk nyhetsrapportering så navelskådande att några nedbrända sommarstugor i Södra Norrland får fetare rubriker än när 70 Greker dör i en förtärande skogsbrand?

Mest tänker jag på en riktigt bra ljudbok, finfint läst av Nina Zanjani, som jag lyssnade färdigt på idag. Egentligen är jag väl 50 år för gammal för att tillhöra målgruppen, det handlar om 16-17-åringar, dessutom har jag svårt för Fantacy, men ”Norra Latin” av Sara Bergmark Elfgren är en ljudbok som jag hungrigt slukar.

Det är så välskrivet och bra läst att jag frossar i varje minut. Fantacyinslaget är väl lite Corny, som Fantacy är, men skildringen av eleverna, deras ständiga gloende i telefonerna, deras intriger och låtsasvuxna attityd är så trovärdigt skildrad. Där är flickan från Östersund, skolans teaterlinje har riksintag, och hennes vacklande mellan småstad och storstad är på pricken.

Trevliga såväl som odrägliga kändisbarn likaså.

Oj vad jag, gamla karlen, tycker om den här ljudboken.

Efter badet äter Maria och jag Lax och spenatpaj, coleslaw och oliver, fikar och njuter på filten.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.