RÅTTFUNDERINGAR OCH HEMBESÖK HOS TATUERAREN GENSSY

Medan vi susar ned längs E4, mot Sandviken och Marias brorson Genssy, funderar jag över anmälan till Granskningsnämden som trillade in, igår fredag, som pricken över i efter veckans sista Ring P1-sändning.

Den där anmälaren, är det en vältalig tokstolle, en skämtsam skojare eller någon som inte har alla råttor i buren?

Genssy arbetar som tatuerare och hans studio är vackert utsmyckad med bl.a. Dödskallar.

Jag har full respekt för hans yrkesval men skulle själv aldrig vilja tatuera mig.

Björn Ranelid har t.ex. en Tiger på bröstet men det där är inget för mig.

Vi, Max, Maria, Emma, Alex, Therese och Genssy äter limpsmörgås, gullar med Ola 7 månader och inte minst: Spelar Nordamerikansk Indianflöjt.

Anmälan

BEKRÄFTELSE

Vi har tagit emot din anmälan.

Vi betraktar anmälningar som tips till granskningsnämnden om att pröva om ett program strider mot någon bestämmelse eller villkor. Varje år får vi in flera tusen anmälningar men det är långt ifrån alla som leder till en granskning av granskningsnämnden. Enligt vår instruktion ska nämndens granskning främst gälla de anmälningar vars prövning bidrar till att reglerna följs bättre. Detta innebär att vi måste prioritera vissa ärenden för att använda våra resurser effektivt. Anmälningar som berör en enskild person eller firmas/organisations intressen eller är frågor som är principiellt viktiga, prövas dock alltid av nämnden.

VAD HÄNDER NU?

Om din anmälan leder till en prövning bereds den av en handläggare med utgångspunkt i bestämmelserna i radio- och tv-lagen och eventuella sändningstillstånd. I vissa ärenden behöver programföretagen yttra sig vilket kan påverka handläggningstiden, ibland upp till flera månader. Om ett program eller inslag anmäls av flera personer, handläggs dessa anmälningar gemensamt. När ärendet är klart skickas ett beslut till det programföretag som ärendet gäller. Nämndens beslut publiceras också på vår webbplats

Program: Ring P1

Kanal eller station: Radiokanal P1

Sändningsdag: 2018-11-21

Sändningstid: 09:30-10:00

Utveckla varför du vill få programmet eller inslaget prövat:

Jag vill anmäla Täppas Fogelberg, som är programledare för ring P1 i denna veckan, vecka 47. När halva programmet hade gått, ca 09:45, så var det en inringare som ringde in till ring P1 och pratade om svenska och utländska fängelser. Mitt upp i det samtalet, så uttryckte sig Täppas Fogelberg väldigt råttfientligt. Han sade: Ja, utländska fängelser är ju inte så trevliga, ”där råttorna är stora som rävar”. Jag blev väldigt upprörd! Täppas Fogelberg har ett hat mot råttor, och han har uttryckt sig elakt och hatiskt mot råttor många gånger tidigare, då han har varit programledare för ring P1. Men nu kan jag inte tiga längre. Råttor är en förtryckt, hemlös och utsatt djurgrupp, som lever i misär. Råttorna kan inte hjälpa det, dom har inte själva valt att leva i den svåra miljö som dom stackarna tvingas leva i. Det är mycket upprörande att Täppas Fogelberg gör narr av en mycket utsatt och rättslös djurgrupp, som inte alls kan försvara sig. Täppas Fogelberg är så angelägen om att framföra alla människors lika värde, men alla djurs lika värde, det existerar inte hos Täppas Fogelberg. Ring P1 är i övrigt ett väldigt intressant, viktigt och trevligt radioprogram, där man som enskild person kan ringa in till ring P1 och framföra sin åsikt. Men jag blir både ledsen och arg, och jag accepterar inte en programledare som Täppas Fogelberg, som driver hets mot djurgrupp, och som tydligt både direkt och indirekt framför hån och hat mot råttor. Täppas Fogelbergs negativa, hånfulla och fördomsfulla syn på råttor, gör dessutom att fördomar, förtal, lögner och fantasier sprids om råttor, så att råttans status sänks ännu mer. Inte minst sker detta, eftersom dessutom allmänheten som då lyssnar på ring P1 och som ringer in till ring P1 får höra negativ propaganda om råttor, som då gör att hatet och fördomarna ökar ännu mer mot råttor. En programledare för Ring P1, ska inte uttrycka sig negativt om råttor, och sprida negativ propaganda om dessa utsatta djur.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.