HT-KRÖNIKA

Klimathotet. Nej, sluta inte läsa här, men jag vet, det är jättejobbigt, närmast oöverstigligt.

En man kommer ut ur porten mot bakgården. Mössan sitter på svaj, han har haft bråttom ut och i koppel har han en stor och glad Labrador.

Ute är det ett riktigt skitväder, odefinierbar nederbörd och vinden är inte snäll. Men hunden behöver rastas och mannen behöver prata ut.

Hobbypsykologen i mig säger att han just grälat med sin fru och nu flyr för att få tala ostört med den ende som förstår honom och som inte säger emot. Hunden.

”Men vad fan, Zorro, vad kan jag göra mot klimathotet? Det säger jag bara och det är: Jag tänker inte sluta köra bil. Vad tusan, ska jag börja åka sparkcykel? Nej du, gubbe lilla, det blir inget av med det.”

Hunden gläfser, slår en drill mot ett cykelställ och nosen sniffar hela tiden efter nya lockelser.

Hör mannen orerande traska iväg med sin hund. På sätt och vis förstår jag honom. Mot klimathotet står man sig slätt men ska man då sticka huvudet i sanden och glömma alltihop?

Själv äter jag inte mycket rött kött (fast jag älskar Italiensk Salami), reser gärna kollektivt och har alltid med mig en återanvändbar tygkasse när jag går och handlar.

Samtidigt spyr miljoner skorstenar och avgasrör runt hela klotet växthusgas.

Min tygkasse på ICA känns som en fjärt i Universum, men:

Årets Julklapp är något begagnat men säg mig den 10-åring som skulle bli tårögd av glädje över en gammal flottig Atari eller Commodore-64. Samtidigt, ska man bara lägga sig platt och strunta i alltihop?

Att ge upp verkar ju bara så trist, då kan man lika gärna skjuta sig, och det är ändå droppen som (tygkassen) som urholkar stenen och det känns mycket bättre i magen om man ändå gör, aldrig så litet, något.

Jag kände, apropå ingenting, en ljudtekniker som alltid, när vi filmade utomlands, hivade de förbrukade batterierna ut genom fönstret.

När vi jobbade i Sverige sökte han alltid upp en återvinning.

Jag vet inte vad man ska dra för slutsatser ur det men i Januari ska jag och min Älskling flyga till Kanarieöarna, men säg det inte till någon.

En tanke om ”HT-KRÖNIKA”

  1. Kloka tankar (som vanligt) Täppas! Önskar dig och din älskling en fin andra advent! Hälsningar från Ulla H

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.