EN VECKA MED RING P1

Fredag kväll med hemgjord pizza och funderingar kring den gångna veckans Ring P1:ande.

Julafton och Juldag vilar en sömnig overklighetskänsla över den lilla Radiostationen på Krönvägen. En ensam nyhetsreporter ringer polisen för att mjölka nyheter. Fylla, bråk och en massa saker som inte andas Julefrid, snarare en alkoholrelaterad överspändhet.

I ”Ring P1” puttrar det som en stilla risgrynsgröt. Maria sitter i Slussen med Oves dotter Ellenor och Pether Öhlén kör sin finmaskiga trål genom inringarskörden.

Jaså, det finns olika uppfattningar om hur man blinkar och har sig i en rondell men inte ens sedan en bilskolelärare ringt och sagt att så här ligger det till är alla nöjda.

Dan i Nacka slängde ut ett fett fläskben när han hävdade egendomliga saker om manligt beteende och ska en kvinna som naken tillsammans med en man plötsligt backa ut ur rabatten och avböja samlag?

Vidare över till assisterad befruktning och huruvida det allmänna, våra skattepengar, ska stå för fiolerna. Där fanns en kristen underton i de som var tveksamma till andra sätt än mamma, pappa, barn och till och med här smög sig koldioxiden in. Ju fler barn desto mer växthusgas.

Fredagen avslutades med en praktfull miljödebatt. En man som var skeptisk till hela tanken på en växthuseffekt skapad av vårt sätt att förbränna fossila ämnen diskuterade med Per, miljöaktivist som var ordentligt påläst.

En rolig och tankeväckande vecka med ”Ring P1”.

Men i vilken låda lade jag broddarna? Här ska promeneras!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.