30:- ÄR ALLTID NÅGOT 60:- BIBEHÅLLS HOPPET OCH SÅ KÖPER JAG NÅGRA NYA

Som synskadad kan jag inte läsa siffrorna och det är av största vikt vem som hjälper mig med att skrapa. Maria är bäst. Hon gnider något vasst föremål mot lotten och läser varje nyskrapad ruta som vore det ingången till Den Heliga Kryptan. Även om det inte ens blir en 30-vinst är det storartad underhållning och bara det värt pengarna.

Äter Dagens på det som blivit min kvarterskrog i Stockholm, Under Kastanjen, och Sunna, som jag ger kortet för att betala, skymtar några Trisslotter i min uppslagna plånbok. ”Trisslotter” konstaterar hon. ”Just det, vill du skrapa?” Det kommer ju att ta flera dagar innan jag träffar Maria.

Medan Sunna med stort allvar skrapar känner jag ett stygn av dåligt samvete. Är detta verkligen rätt, men, det är ju bara tre Trisslotter inköpta på Q8 i Gnarp eller på 7/11 på Västerlånggatan.

Ja, men ser man på, 30:- Alltid något.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.