NYA STIGAR

Kantarellställen är ett värde som aldrig kan räknas i pengar. Man har sina ställen, gläntor i skogen som man någon gång sprungit på och som sedan placeras i och inristas i den osynliga kantarellkartan.

Även om jag inte ser vet jag på ett ungefär några bra ställen. De ligger i ”min” ände av byn.

Det är så fuktigt att man borde ha haft gälar, skorna och nederdelen av brallorna blir genast blöta, när jag, en vanlig vardagskväll, följer Maria på stigar i en annan del av byn. Det är en ny värld. Perspektivförskjutning.

Maria vid en kantarellfyndighet

Någonstans i denna för mig nya miljö kan det finnas kantareller. Mycket riktigt. Mitt ute i ingenting finns det hur mycket gulingar som helst och några timmar senare äter vi knäckebrödsmackor med smörstekt svamp.

I min värld fanns det kantareller längs några speciella stigar men nu är kartan snurrad 180 grader och plötsligt finns det helt andra fyndigheter.

I självhjälpsböcker understryks ofta vikten av att bryta med vanor och det verkar stämma.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.