JÄDRANS GNÄLLSPIKAR

Dofterna i landskapet kittlar näsan. Än har vinterkylan inte skruvat igen alltihop med köldproppen. Ensilage t.ex. och tynande gräs.

Åvägen

Telefonen ringer. Det är Hasse Persson i SR Radio Gävleborgs ”Sök och finn”.

En kvinna i Hudiksvall söker en kassett med Bengt Björn men jag kan tyvärr inte hjälpa henne, har inte ens någon själv.

Det där var länge sedan men vem kan glömma Olle Orm, den hypokondriske Huggormen. Medan den godmodige Bengt Björn smuttar på blåbärste och lägger in en pinne i vedspisen ligger Olle Orm i sin långsmala säng. Han klagar och gnäller. Det är fel på precis allting och skulle han inte hitta något att oroa sig över skulle han bli djupt olycklig.

En tanke om ”JÄDRANS GNÄLLSPIKAR”

  1. Åh, vad vi älskade att höra på Bengt Björn, Olle orm, Hanna Hund, Rickard Räv och alla de andra! Skulle så gärna kunna lyssna på dem igen! När vi hittade kassetten för något år sedan så gick bandet av. Sorg!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.