HANS-ÅKE BARRAR FÖRE JUL

Det är 5% pensionärsrabatt på ICA-Starken när jag följer med Hans-Åke till Harmånger för att ordna ett och annat.

Hans-Åke ska ”Barra”, alltså Julklippa håret med hjälp av Susanne Collings sax och jag sitter i ett hörn, insuper miljön med en balja Java. Hälsar på Marie, hon som med jämna mellanrum ser till att Maria alltid är så fin i håret samtidigt som jag mediterar över tidens gång.

Jubileumstallriken med Kungaparet, som jag tänkt som en ironisk Julklapp, försvann ur Starks sortiment för minst 35 år sedan och idag fyller mitt lilla gullegryn TullaMaja 40 år! Fan, snart växer det mossa på mig.

Damer kommer in och damer går ut. Alla vill de bli fina till Jul.

När Hans-Åke är klar betalar han 400:-.

”Oj”, säger jag, ”Jag vill inte vara oförskämd eller respektlös men jag hade fixat det där med en engångsrakhyvel, polerat flinten med en skvätt olivolja och det för endast 15:-”.

En flicka, det känns att hon har glimten i ögat, kan inte låta bli att säga,
”Alla människor är inte blinda.”

Vi skrattar gott för visst är det så att bara för att jag inte ser gör de flesta andra det.

Det är faktiskt bara Urban som rakar skallen med en engångshyvel men han är åt andra sidan inte riktigt klok.

Men vad tusan ska jag hitta på istället för Jubileumstallriken?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.