FLYGER

Regnet hamrar mot taxins tak. Färdas över Kungsholmen, det är Lugna Favoriter på radion och mannen som kör sitter i egna tankar när Stanley ringer från Delsbo.

”Jag var hos Nisse Olofsson i Järvsö och fick två burkar Lingonsylt och en med Drottningsylt. Sedan tog vi en promenad på Kyrkön (mitt i Ljusnan) och när vi kom tillbaka var det alldeles vått under min bil. Kylaren var trasig, vi fyllde på och jag ställde för säkerhets skull in en hink med vatten i bilen och klarade mig ända hem men det var ingen verkstad som hade tid men då pratade jag med Kvist-Åke som fixade en tid hos en bekant.”

”Du, jag sitter i en taxi men vi kanske kan höras sedan?” Vi befinner oss för tillfället i olika Universum.

Har just ansökt om ett nytt pass och en mycket välnärd, armarna var som kalkoner, och pistolbeväpnad vakt lotsade mig genom de olika momenten.

Igår kväll var jag med Martin Publicistklubbens möte på Södra Teatern vid Mosebacke Torg. Första fysiska mötet sedan Coronan bröt ut. Deltagarantalet var begränsat till 50 och stolarna stod glest.

En debatt om hur och varför myndigheter ibland mörkar uppgifter som enligt lagen ska vara tillgängliga och ett panelsamtal om hur journalistyrket påverkas av Pandemin.

Mitt trendkänsliga språköra lägger märke till ett nytt modeord. Förr sa man, om man ville verka ungdomlig, att det ”Rockar” eller i vissa fall ”Rocka fett”.

Idag säger man att det ”Flyger” Ok, fattar.

När taxin stannar utanför World Class Slussen på Hornsgatan har regnet upphört och det är min PT-Maria som tar emot vid dörren. Inne i själva gymmet håller en (1) person på och stånkar i en apparat.

Maria sätter på kaffe och vi slår oss ned i soffan. Det var ju ett halvår sedan vi sågs och det är så roligt att prata med henne om ditten och datten.

Efter en timme i roddmaskinen går jag nyduschad på gångbron längs Riddarfjärden och jag har så mycket frigjort kroppseget Endorfin att jag praktiskt taget ”Flyger” fram.

En tanke om ”FLYGER”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.