LIMPVINDEN

November, tomt i kylskåpet och brödet är slut.

Då slår det mig att ett bageri öppnats i det som förut var Jättendals Skola och Dagis.

Redam i backen upp mot Kyrkan kommer en vind mättad med nybakt bröd, en limpvind.

Ringer Hans i Prästgården och ber honom lotsa mig rätt. Vi går in genom det som förut var Dagisets utgård, trängs mellan gamla lekredkap och kommer in i lokalen som huserar kafé och minutförsäljning av bakverk. Här, för inte alltför många år sedan, sprang Greven omkring i blöjor och stojade med sina Dagispolare.

Nu är det andra bullar.

Jag slår till på en Prästlimpa, 5 Kalspaderbullar och en låda Rullrån från Mellanfjärden. Limpan är det gamla fina Sirapslimpan som nu snofsats upp med lite nyttiga frön, och Voila!, Prästlimpa.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.