BOKSLUT

Vindstilla, några flingor faller sävligt och det doftar snö. Plogen har skapat vinterns första snöplogkanter och allt är som det ska.

Vilket år! Trots att jag läst metervis av dystopier var ändå det här året osannolikt. I Frank Herberts ”Den vita pesten” drabbades enbart kvinnor, men så grymt, det optimala kvinnoföraktet, medan det här i landet, både män och kvinnor, hitintills avlidit nära 8 000.

Nu när de första vaccindoserna anlänt har bl.a. Hildur, 101, fått sin injektion på det att hon kan leva ett långt och lyckligt liv.

Men varför är så många arga på Anders Tegnell? Det är väl lika klyftigt som att bli arg på meteorologen för att det är skitväder.

För mig personligen har detta inte varit ett dåligt år, tvärtom, det har varit en lång tid, månad efter månad, då mycket fallit på plats. Tidigare har jag fladdrat omkring, rädd för att fästa vid något men nu har jag landat.

Tacksam är vad jag är, lycklig över att ha en gård på landet, en oftast snäll katt och promenadvägar jag känner för dagliga promenader.

Bästa böcker i år har varit Neil Gaymans ”American gods”, Klas Östergrens ”Renegater” och Åsa Lindeborgs ”Året med 13 månader”.

Nu är det dags för min Webbmästare Hans Bergström och jag att önska Ett Gott Nytt År!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.