EN SÅDAN DAG

Solen trycker Hudiksvall mot marken, det är verkligen hett, när Maria och jag susar in mellan husen och parkerar på däcket vid Thairestaurangen. Ärenden. Tandtråd, en tvål gjord av åsnemjölk, verkligen skön mot huden, och en sväng på Clas Ohlson.

Maria spanar efter solcellsdrivna ljusslingor och jag får ett bestialiskt habegär när det gäller en rosa solcellsstyrd Flamingo. Måste ha, måste äga.

När vi packar in grejorna i bilen upplyser Maria mig om att den som har en lysande rosa Flamingo på gården sänder ut en signal om att denne är sugen på okonventionellt rajtantajtan och gränslöst honkytonk. Det ska verkligen bli spännande att ha en rosa Flamingo på gården. Med en tvål gjord på åsnemjölk kan det bli hur intressant som helst.

Himlen mulnar när vi fortsätter mot Forsa och lunch på Östigården, ett slags miniskansen med levande djur, bondgårdsdjur, och mat.

Hon äter en sallad med en massa gott i medan jag glufsar i mig raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt. Väldigt gott.

När vi sedan styr mot Dellensjöarna blir himlen i det närmaste svart, åska dundrar och ett slagregn hamrar mot bilplåten. Det är ett oväder av bibliska proportioner då det mitt i alltihop haglar av bara den.

När vi anländer till hamnen i Moviken vid Dellens nordvästra strand är det uppehåll vilket är tur då vi ska ta del av en utomhus konstutställning.

De utställda verken ger ingen gåshud men bilder skapade på glas är rätt skaplig.

Vi fortsätter ännu en bit norrut och kommer till Fönebo vid Norrdellens strand. Husbilar och husvagnar men det är stilla. Camparna förefaller att ha dragit sig tillbaka. Kanske sitter de i sina mobila hem och spelar Monopol?

På stranden är det fullständigt öde, underbart tomt och det är bara vattnet som stilla kluckar mot sandstranden. Maria sätter igång gasolköket, vi dricker kaffe och äter goda grejor inhandlade på Östigården.

Badväder är det inte, sanden är fuktig, men vad tusan, av med kläderna och vattnet känns inte alls kallt. Luften är lätt att andas, rentvättad som den är av det mäktiga regnet.

Dellensjöarna skapades en gång genom meteornedslag, sjöarna är djupa, och vattnet är friskt.

Efter badet är det gott med påtår.

På vägen hem kör vi mot Hög och svänger upp mot Ilsbo, en väg som jag färdades i mitt förrförrförra liv, det med de stora barnens mamma i Vattlång.

Oh Herregud, nu svänger vi av och kör genom Vattlånggsdalen, en väg där varje kurva sitter i kroppen som minnen från ett annat liv.

Väl hemma monterar vi Flamingon och vinner 30:- på en Trisslott.

Vilken dag!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.