VÄRLDSLÄGET I FÅRHAGEN    

Gårdsplanen är livsfarligt snorhal när Maria och jag, i hennes bil, tar oss till Stefan Hanssons fårhus i Ramhans backe.

På radion säger en mackägare någonstans att det senaste bensinpriset är en ”katastrof”. Språket är utsatt för en ordentlig inflation. Vad som är hemskt och fruktansvärt har fått en mer direkt betydelse.

Uppgiften är nu att via Stefans får undersöka varför alla runt Putin, och ända ned till de poliser som griper demonstranter, håller masken, slickar uppåt och sparkar nedåt.

Ända sedan 1400-talet och Katarina den Stora har den ena despoten efter den andra i Ryssland kopplat strypgrepp på Demokrati, det fria ordet och jämställdhet.

1991, när Sovjetunionen upplöstes, skymten av frihet anades och jag råkade vara i Moskva, (det var då jag kom över min Ryssmössa) verkade saker kunna bli annorlunda. Det kunde de inte och den som muckar med Putin får smaka på nervgiftet Novichoc.

En sällskapssjuk tacka vill bli kliad bakom öronen och tugga på min morot. Lamm så gamla att de inte ens fyllt en dag skuttar omkring och trevar efter sina mödrars spenar.

Det är mycket långt från Ukraina, men, ändå så nära.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.