UTFLYKT TILL STANLEY I DELSBO

Luften är krispig men solen är vänlig om man står i lä. Höstkänning.

Hudiksvall drar efter andan då marknaden börjar i eftermiddag. Ett gatlopp från staden till Glysisvallen med knallar, godis, skräp och en och annan bra grej. Hade vi varit en barnfamilj hade vi kunnat löpt gatlopp mellan stånden med barn spralliga av sockerpåslag men nu står vi över.

På granngården förklarar de att den sättvitlök Maria vill ha ”kommer in till veckan” men på HM slår jag till på ett 10-pack strumpor för 149:- och i Saluhallen blir det en Levainlimpa.

Det egentliga målet för denna Septemberfredag är ett besök hos Stanley i Delsbo. Maria överräcker ett par burkar nykokt lingonsylt och jag en flaska vin samt en planta med Malört.

Han har lagat fisksoppa, Maria ser på hans tavlor och vi pratar om både ditten och datten. Den brittiska Drottningens frånfälle, att ett halvkilo kaffe ibland väger 450 gram, att ett paket cigaretter med 20 taggar i själva verket är 19 och om allt man kan plocka i skogen.

”Vänta ska du få se” Stanley plockar fram fotografier och linoleumtryck som Maria tittar på medan jag halvligger i en fåtölj och smälter maten.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.