GLURK 22, ETT RYMDÄVENTYR

Månens baksida ser ut som ett intergalaktiskt campingläger med farkoster och tillfälliga byggnader. Plast, glas och metall. Antenner, paraboler och sensorer immiga av rymdsvett. De sticker försiktigt ut vid månkanten och spanar mot jorden.

Det är möte i en samlingskapsel och en liten pigg varelse, en chef, någon mellan en myra och en gräshoppa, ser med sina pepparkorn fästade på rörliga snablar ut över församlingen.

”Vad tycker ni, ett förslag är att vi ska skicka ned blodiglar och tömma människorna där nere på varje droppe. En förtrupp av mördarsniglar är redan i full gång på jordytan.”

”Vem kom på att vi skulle sända ned vegetarianer?” En äldre gräshoppa ser sig omkring men alla tittar bort. De är trötta på den där intriganta gnällspiken. Chefsvarelsen tar till orda igen.

”Den här sjukdomen vi planterat är en formidabel succé. Hela jordklotet darrar av skräck och vad ska de göra, trögtänkta som de är fick de fram ett vaccin i elfte timmen.”

Det uppstår ett surr när de församlade pekar mot varandra med sina känselspröt. Det här är en het fråga och tiden är dyrbar. De har kommit resande från ett annat solsystem, från planeten Glurk 22 och drabbade som de är på sin hemplanet av en riktigt hemsk åkomma har de hittat jorden där allt det blod finns som behövs hem till Glurk 22.

”Ja men vad tusan, det är väl bara att landsätta ett par miljarder klonade Draculas och på några månvarv är det lika tomt som på planeten Juffu 31 vilken vi rensade förra gången.”

”Och se vad det ledde till, vi fick en hel djävla galax i hälarna.”

”För att göra omelett måste man knäcka ägg” utbrister en myra.

”Vad sa du?”

”Äsch, det där är bara ett uttryck vi snappat upp på jorden.”

”Kom ihåg en sak, och håll detta i minnet, vi har ingenting att lära av de där tvåbenta typerna, ingenting. Det är deras blod vi ska ha och inget annat.”

”Okey, okey, men förlåt då.”

”Ja då men inget mer sådant där trams. Vad var vi?”

Chefen harklar sig.

”Jo nu är de bra spaka på jorden, jag föreslår att vi sätter upp blodgivarcentraler och lockar med att alla som ger blod får tre Trisslotter. Vi tutar i dem att åderlåtning är en gammal fin metod som botar allt”

”Trisslotter, trisslottet” skanderar de församlade.

En enfaldig jordvarelse får ett stick i pälsen av den rara sjuksköterskan Anna
En enfaldig jordvarelse får ett stick i pälsen av den rara sjuksköterskan Anna

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.