TRETTONDAGSMUURIKKA

Det går inte många minuter sedan TullaMaja, Anton och barnen anlänt innan Anton hämtar ved på logen och gör upp eld på gården.

Han är en hängiven brukare av Muurikka, en järnplåt med en grop i, och jag beklagar mitt öde. Nu ska man stå kissnödig och frysa i en snödriva igen men det är ingen fara. På gården, vakande som en hök över sin älskade Muurikka, tillagar han en sås med julskinka, Chorizo, paprika och olika sorters lök. På spisen i köket kokar vi på konventionellt vis spaghetti och, Gud ske pris, vi äter i värmen vid köksbordet. Faktum är att pastasåsen genom att ha tillagats på Muurikkan får en aning röksmak. Det är väldigt gott.

Ove 5 månader är rund och god, ligger lågt och spanar in sin betydligt piggare syster Majlis.

2 tankar om ”TRETTONDAGSMUURIKKA”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.