HELVETENS TÅG

Det är kaos när Greven, Rufus och jag denna Kristi Himmelsfärdsdag ska ta oss till Hälsingland. När vi kommer sent till Stockholms C är det rörigt, inget tåg men vi hittar till slut en Dubbeldäckarbuss som tar oss till Uppsala. Sitter med Rufus i knäet tillsammans med en dam alldeles framme vid föraren.

Tappar kepsen på golvet och söker med handen. Hittar den snabbt och damen utbrister: ”Snälla, tafsa gärna mer på mina ben.”

Men det är tvärnobben för min del. Vill bara komma fram. I Uppsala är det ännu mera kaos. Folk lubbar av och an, högtalarna sänder ut motstridiga budskap och Greven ber en SJ-anställd snubbe att förklara läget. Denne  slickar sig om läpparna, läspar och viftar med fladdriga händer och vet ingenting. Greven blir skitarg:
”Men vad fan, han brydde sig mer om sin frisyr (rosa backslick), solariebrun som en flottig grillad kyckling, än om sitt jobb och hur fan hade HAN, som arbetar för SJ, råd med att bleka tänderna?!!”

Till slut sitter vi på ett nytt tåg, till Söderhamn varpå det blir ersättningsbuss igen. Greven spelar kort på Nätet, Rufus kattmediterar och jag lyssnar på radio. De talar med engagerade röster om hur töntigt det är att ha sandaler och strumpor. Sandaler är helt ok men strumpor!

Det hörs att de som pratar vill spy i närmaste papperskorg vid blotta tanken på att bära sandaler tillsammans med strumpor.

Jag trivs väldigt bra i mina prickiga och ser väldigt mycket fram emot att komma fram till Jättendal. Greven ska Lana med sina polare medan jag ska träna och fortsätta lyssna på boken ”Ryskt bläck” Av Tatiana de Rosnay.

3 tankar om ”HELVETENS TÅG”

  1. Oj oj vad bedrövligt det är med tågen nu för tiden! Nu gick det minsann att Rufus fick åka buss! Han får vara med om mycket den lille goskatten!
    Hoppas ni alla får en riktigt härlig helg i Jättendal!
    Jag har varit i Stockholm kom hem tillbaka till Härnösand med Y-bussen i måndags. Hade sällskap med en bekant kvinna från Härnösand och hon hade varit i Oslo och träffat sin son med familj. Hennes barnbarn heter Angelina Jordan (8 år) och hon har precis vunnit Norges tävling som liknar Idol. Flickan sjunger som Billie Holliday! Har du tillfälle så gå in på You Tube o lyssna på den lilla tjejen med den stora rösten!
    Trevlig helg
    Ulla H

  2. Dags för Kurt att skaffa en Epa-traktor, det går nog snabbare än både tåg och buss, totalt sett.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.