JORDGUBBSLOPPET 2014

Det tar 15-20 minuter efter det att startskottet gått nere i Dalen innan de första löparna, svettiga, flåsande och myggstungna, störtar ned från skogen och passerar vår traditionsenliga vattenkontroll vid året Jordgubbslopp.

Greven delar ut vatten

En löpare kommer långt före de andra, det är helt klart fråga om en fokuserad vinnarpersonlighet. Han  ödslar inte någon tid på en mugg vatten.

Greven och 291

”Du ligger 2:a!” ropar Christer med sin drygaste 08-röst. Greven, Erik Norberg och jag viker oss dubbla av skratt när vi tänker på hur denna person riskerar blodstörtning och det bara av ett illasinnat rykte. Rose-Mary, Christers fru, fnissar dämpat men hon har väl hört hans roligheter förut och det så det räcker och blir över.

Rose-Mary och jag

Löpare passerar i stora skaror och personalen vid vår vattenkontroll har full huggning. De deltagare som tillhör vår egen klan får förstås extra omsorg.

TullaMaja och några till

H

Först kommer Olof, TullaMajas vän, tätt följd av TullaMaja själv och så slutligen H. De springer alla för familjens ära och  det så bra att vi även fortsättningsvis kommer att kunna gå med högburna huvuden på ICA-Starks i Harmånger.

Allt som allt en bra vattenkontroll och ett fint Jordgubbslopp.

2 tankar om ”JORDGUBBSLOPPET 2014”

  1. Otroligt spänstig familj:-), varför har vi inget jordgubbslopp på ”vårat” land? Det ska jag förslå, de där kulturresorna (som bl a jag ordnat med) börjar bli hemskt tråkiga…

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.