SAMMA GAMLA VÄG

  Traskar samma gamla väg. Det är som ett upprepningstvång, och kanske, kusin med att meditera. Skogen brusar, någon sågar medan en annan kapar ved. Livet pågår längs min kära gamla Hårteväg.

Igår var jag till SR i Sundsvall och läste in Ljudbokstips. Bl.a. Elena FerrantesMin fantastiska väninna”, Håkan Nässers senaste ”Eugen Kallmanns ögon”, ”Flicka med Pärlörhänge” av Tracy Chevalier, om målaren Vermeer och pigan som blev modell för en av hans mest berömda verk, Katarina Wennstams senaste ”En riktig våldtäktsman” där hon demaskerar myten om den manliga sexualitetens som en ”narturlag”, något som inte går att stoppa, vilken smörja som även domstolar ibland räknar med och så förstås den ljuvliga ”Hyresgästerna” av Sarah Waters, en bok om lesbisk kärlek i ett London mellan första och andra Världskriget.

Alla dessa  böcker har någonstans goda avsikter. De är humana, medkännande,  berättar om människor som försöker göra gott och leva sina liv. De gör så bra de kan.

Vägen2

Det är skönt att komma hem från promenaden och lyssna på Reine Brynolfsson som läser ”Ghostman” av Roger Hobbs. Den är full av vidriga  människor med onda uppsåt, ett liv är inte värt ett ruttet lingon, krutrök, blod och hjärnsubstans som sprutar. En skitbok.

Ändå är det just nu en lisa för själen.

Inte för att det förkortar  mitt eget syndaregister men, ändå, det kunde ha varit värre.

Avundas Patrik, en Gnarpkille  som stod och pratade med Anders när jag gick förbi, vi talade om vädret, vart tog sommaren vägen, varpå han klappade sin mage och sa: ”Nej nu ska jag hem och äta pannkaka”.

En tanke om ”SAMMA GAMLA VÄG”

  1. Hej Täppas, du är verkligen igång både som resande och aktiv överhuvudtaget. Detta är Yasmins mamma Gunnel som snart hoppas få se dig här i mitt paradis, idag är en sån där ljuvlig solig dag då jag skulle vilja ha lite besök här.
    Välkommen när du kommer, och vill du ha någon med förutom lilla Yasmin är det helt OK, kram Gunnel

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.