INGMAR BERGMAN-EFFEKTEN

Himlen hänger nödtorftigt uppspänd på Grantopparna och buktar droppande ned över Vemodets Väg, E4, som en havande mage. Ronny och jag är på väg till Sundvall och jag letar febrilt efter en tanke, en idé som kan befrukta denna gråblöta dag och en ny Ring P1-sändning.

Britta från Uddevalla blottlägger det som Göran Persson uttryckte som ”En stor kille slår alltid en liten kille” nämligen att en liten båt alltid får väja för en stor. Hennes man och hon paddlade Kajak längs Västkustens Skärgård och blev prejade, översköljda av svallvågor och slog runt med sina kajaker men de stora nyrikt lyxiga motorbåtarna bara brassade vidare. Sjövett? Nope, money talks.

En kvinna sjöng ”Allsångens” lov medan en man från Laholm undrade varför det inte spelades några Svenska Bitar i programmet ”Sommar”? Vi enades om att Arne Lamberth borde återvända från de döda och med sin trumpet spela Gotländsk Sommarnatt.

DN gör stor sak av att Kalle Moraeus ska vara på TV ikväll. Allt denne man gör anses vara en Världsnyhet.

Är det för att Benny Andersson pekat och valt just honom?

Ungefär som varje skådespelare som någonsin uträttat sina behov på samma toa som Ingmar Bergman i fortsättningen blir en uppburen ”Bergmanskådespelare”?

Vi funderade i kontrollrummet om inte Kalle Moraeus Melodifestivallåt kunde trallas av de som är på väg att rösta på Sverigedemokraterna. Inga Minareter, inga knasiga Fikusar med färgat hår utan bara problemfria Knätofsar och Knäckebrödsknaprig Ädelsvenskhet.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.