FAN-MAIL

”Täppas Fogelberg har visserligen varit med sedan Ring P1 startade. Men han är enligt min mening oförskämd, okunnig och oprofessionell.

TF visar ingen respekt för personer som ringer upp. Fogelberg värderar och markerar vem som han tycker har rätt åsikt. Ett vänligt anslag och en korrekt ton i samtal med lyssnarna har annars alltid genomsyrat medarbetarna på Sveriges Radio.

Visst, en reporter ska provocera, men Täppas Fogelberg retar gallfeber på folk.

De som medverkar i hans Ring P1 pådyvlas allt som oftast åsikter som de uppenbarligen inte har, sådant som de inte ringt för att debattera i radion. Han försöker föra in samtalet på helt andra frågor. Täppas är fördomsfull och det visar sig när han vädrar sina egna åsikter, oftast i pinsamt inlindade formuleringar.

Fogelberg ställer frågor som inte är relevanta i sammanhanget och har svårt att hålla ihop samtalet.

Han är dåligt påläst och det är inte så konstigt.

Det finns olika sätt att avsluta ett telefonsamtal när tiden rinner i väg och det blir stressigt.

I nio fall av tio väljer Täppas den bryska och burdusa varianten och man hör hur han drar en suck av lättnad när telefonören försvinner bort i fjärran, oftast uppretad.

På SR:s hemsida säger TF: ”Jag älskar att slänga käft med människor om stort och smått”.

Enligt min mening är det just där det brister; en bra intervjuare lyssnar och ställer frågor i neutral ton. Bra på det är Pia Sjögren, Nina Glans och Katarina Piertzak. Katarina formulerar genomgående sina frågor smart. Tomas Tengby är också bra, flertalet av programledarna håller hög journalistisk nivå.

Täppas Fogelberg verkar inte gilla när personer som mötts av svårigheter i livet berättar om detta. Det verkar som om han anser att de beklagar sig, kverulerar.  Jag har funderat på om det inte är där problemet ligger – att han skyler sina egna känslor med den, utåt sett, livssynen.

Det kan vara ett sätt att dölja sin egen bitterhet.

Med vänlig hälsning

Clas-Göran Sandblom”

7 tankar om ”FAN-MAIL”

 1. Kom igen Clas-Göran! Jag tycker precis tvärtom på precis allt du skriver. Att tycka synd om sig själv är inte kontruktivt. Hejja Täppas!

 2. Håller med Stefan. Politiskt korrekta, konflikträdda radiopratare finns det gott om. Det finns bra många människor som tycker att allt är alla andras fel och som är totalt handlingsförlamade. Skit händer oss alla i livet, i mer eller mindre varierande grad, men att sätta sig ner och tycka synd om sig själv en allt för lång tid är inget bra.

  Choo Täppas! Kör hårt…

 3. T – den mest politiskt korrekte herre här är väl ändå Täppas! – snälla nån – att kalla Täppas för politiskt inkorrekt är ju som att, som att .. ja finner inga ord!
  Håller med om att Täppas allt som ofta inte tar till sig vad ”inringaren” faktiskt vill säga. Täppas kan dra iväg diskussionen till helt andra ämnen för att själv få yttra en åsikt som han tydligen bara måste få fram – oavsett om den hör till det aktuella ämnet eller inte.
  Det känns som att Täppas väldigt lätt blir provocerad – oftast helt utan anledning.
  Tips till Täppas – LYSSNA vad folk vill säga och lägg inte in egna förutfattade meningar och värdering i deras ord!
  Programmet blir bättre då – tro mig!

  1. Täppas är den största Sverigehatare man hört i radio. Skulle han agera så här i USA så en enkel till nåt fängelse där han verkligen får möta mångkultur. Täppas du är en stor hycklare när du vet folk talar sanning och du hävdar du fablernas värld och tror du är en PK-elit som vet bäst och mest.. Är genomskådad sen länge.

 4. Bra skrivet Clas-Göran.

  Surfade in på den här sidan endast för att frustrationen av att höra ännu en intelligent debattör snoppas av av Täppas usla sätt, där han återigen blir ned-pratad av någon som har långt mycket mer insyn i dagens samhälle och vad som händer omkring oss.
  Hoppades kunna finna något forum där jag kunde berätta för Täppas vad jag tycker om honom och hans sätt att behandla människor.

  Täppas är inget annat än en gammal suput som sitter med tummen i röven i Norrland och fabricerar ihop lögner om än det ena, än det andra.
  Att vi betalar tv-licens för att lyssna på den här föredettingen är ju ännu ett lågvattenmärke för Sveriges Radio.

  Tvi!

 5. Hmm, nu har jag träffat Täppas några gånger, jag ser att några av er inte förstår honom riktigt.

  Jag har själv beklagat och tyckt synd om min situation i så många år, min släkt, vänner osv har hjälpt till att tycka synd om mig. Men det var en tid då jag o mina nära kära famlade i mörkret.

  Och detta med att tycka synd om och curla med personer som har en o annan funktionsnedättning har en viss delaktighets inskränkning i vardagslivet och jobbsituation.

  Det är bra att människor visar att de bryr sig om omgivningen, men att bara sitta o hålla handen och lyssna på gnäll är negativt för den person som inte mår så bra, Det är bättre att peppa och stödja och pröva ens begränsningar att våga göra sånt man är rädd för och utsätta sig för olika risker.

  Men i Sverige klemar man bort oss med funktionsnedsättning till absurdum. Arbetsplatser vågar inte anställa oss som är defekta, utav en o annan anledning det finns alltid något att skylla på.

  Och Täppas visar oss andra att man kan arbeta på ”vanlig arbetsplats” inte bara på anpassade ställen där man fördummar, förnedrar och kränker folk varje jobbdag.

  Så Täppas fortsätt!
  Kram
  MG

 6. Bäste Täppas!

  Kollade din blogg ffg…du verkar vara så flitig att jag får ångest – inte!

  Eftersom jag nu hittat ett sätt att skriva till dig på toppenbloggen, så gäller det att hålla tungan i rätt mun
  och fatta sig kort.

  Först: Tack för intressanta iakttagelser från Indien.

  Sedan lite pepp:

  De flesta som ringer P1 tyx skärpa sig när dom pratar med dig.
  Det är säkert (?) för att du är så skarp, skarpsynt och klok
  (stryk det som ej stämmer, eller lägg till nåt:)

  Apropå stryk: det ska du inte ha

  !
  ➳❥ https://www.youtube.com/watch?v=xCOHI9F00lM

  Summa summarum:
  Stå på dig, och gå på…Fortsätt ja fortsätt å va den du är (dig själv).
  Ständigt föränderlig, då&då överraskande, fortfarande levande, i rörelse.

  MVH
  Fredrik i Trollebo

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.