VARFÖR LUKTAR KATTMAT PÅ BURK SKIT REDAN INNAN DEN PASSERAT KATTEN Eller HÄNDER DET NÅGOT MED EN MÄNNISKA EFTER 50?

Var på middag hos min Gubb-kompis Björn igår. Det var trevligt men jag begriper inte vart jag lagt mobilen. Förmodligen på hans köksbord.

Vi pratade och åt gott. Det var alla tiders helt enkelt och han berättade en sak som gjorde starkt intryck på mig.

Lars Björklund, min Favoritpräst som varit Sjukhuspräst på Akademiska i Uppsala i många år och numera är verksam vid Sigtunastiftelsen, brukar säga att det inte händer mycket med en människa efter 50. För en gångs skull har han fel.

Björn berättade att han kom upp till sitt Sommarhus i Hälsingland och öppnade garderobsdörren och såg den där kortärmade skjortan som han bevarat i långliga tider. Den hade överlevt äktenskap, massor av tvättar, ändrat färg osv. men han älskade den där jävla skjortan.

Nu hände något inuti Björn och han tog resolut ned skjortan från galgen och tryckte ned den i soppåsen. Hans förhållande till skjortan var över och eftersom Björn just fyllt 60 visar det att det mycket väl kan hända saker med människor som passerat de 50.

Och svaret på frågan om varför Kattmat på burk luktar skit redan innan Katten slukat den måste vara att det är skit på burk. En oöverträffad affärsidé och Kattor ringer inte och klagar.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.