STOCKHOLM CITY LÖRDAG STRAX FÖRE VALET

Tar bussen till Stockholms Stadsbibliotek i korsningen Sveavägen/Odengatan med min mellanson F. Jag älskar ljudboksavdelningen och de lite snurriga men rara bibliotekarierna. Har en lista i huvudet. Han passar på att rösta i en speciell röstningsavdelning medan jag lånar böcker. Anna-Clara sa att Alice Munro är bra och vidare hittar jag några omärkta kort.

Sedan går vi Sveavägen upp mot Kungsgatan och vidare mot Sergels Torg. Han äter en vidrig Kebabtallrik på ett konstigt ställe och jag känner mig som om jag just landat från Mars.

”Där står en FP-kvinna med Backslick, hon är känd men jag kommer inte ihåg vad hon heter, och delar ut lappar” Säger F och

”Där borta står Carl Bildt och blir intervjuad”.

Han säger det som om det var Stefan Hansson och Kerstin Svensson som står med varsin bärplockare någonstans vid Åvägen i vår by i Hälsingland.

Det är strax före valet och Drottninggatan är befolkad med röster likt en karta över Sverige. Dialekter. Ropande försäljare och några riktigt hemska gatumusikanter. Bromsande bilar. En ambulans eller en polisbil.

Detta är Stockholm city när det är som värst och vad synd det är att alla dessa röster inte istället strosar i de olika stadsdelarna och upptäcker saker.

Själv påminns jag om att Stockholm city en lördag i början av September är ett helvete.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.