SUMMING UP THE BOKMÄSSA

Sitter på tåget hemåt och funderar på de senaste dagarnas händelser. Mörbultad, utpratad och sliten.

Förlagsmiddagen igår kväll, Kristoffer är en riktig raring, avåts inne i ett stort mystiskt växthus och det serverades små utsökta rätter. Musslor, Lax, Löjrom och små smaskiga Tornedeauer. Vitt vin. Viskande palmblad, fuktdroppar från taket och känslan av att en Boaorm eller i värsta fall en Monokelkobra i vilken sekund som helst skulle kunna krama eller hugga in på mina vader. Godmodig stämning och Björn Hellbergs fru vid min ena sida och Kajsa från Förlaget på den andra. Vi talade om just det ögonblick för 25 år sedan då hon just blev Björns fru men hon verkade gilla läget. Hans böcker säljer som smör, hans kändisskap sedan domartiden i ”På spåret” är inmejslat i sten och paret lever ett gott liv.

Några bröt upp och gick och knöt sig men de flesta anföll i en konvoj av taxibilar den till Bokmässan hörande partynatten på Park.

Där inne stod folk ovanpå varandra, pratade goja och skålade. ”Alla var där” och Annika och Anita, båda rätt kortväxta men glada partypinglor, använde mig som en murbräcka rätt in i röran.

Morsade på Bob Hansson och sade några giftigheter till Mark Levengood men den senare var så aväpnande snäll att han omedelbart borde sändas iväg runt jorden för att stoppa oroshärdar.

Henrik Schyffert höll hov vid ett bord och F blev rätt packad och for hem till hotellet. Själv gav jag inte upp så lätt och höll ut till sista svettdroppen.

Seg Söndagsmorgon men en hel del att stå i. Blev intervjuad av Gunilla Kindstrand som i situationer som dessa gärna vill ta poäng på att hon en gång kände min pappa. Mindes att Thomas Lappalainen berättade i taxin på väg till middagen i Växthuset att han en gång, när han satt som redaktör för en tidskrift, hade en person som försökte sälja en tveksam artikel under förevändning att han bytt blöjor på Thomas och att de därför stod varandra mycket nära.

Pratade efter Kindstrandintervjun en bra stund med Gösta Ekman. Han visade sig vara en riktig trivselknutte och det blev ett roligt samtal om skådespeleri bl.a. Han var jättesnäll och jag hatar människor som när man bestämt sig för att de är griniga visar sig vara välviljan själv.

Två publika framträdanden till och här sitter jag nu. Utarbetad och genomfestad men nöjd och glad.

Dessutom bär jag nu en Badge på kavajslaget, tiggde den av Tove Leffler, som kaxigt meddelar ”Jag tillhör kultureliten”.

2 tankar om ”SUMMING UP THE BOKMÄSSA”

  1. Hej bäste Brudjägare!
   Det finns två alternativ. Förmodligen var det Gunilla Kindstrand, om det var vid den s.k. ”Söndagsscenen”eller också var det Eva Wallin om det var vid montern för Iris Ljudbokspris. ”Söndagsscenintervjun ” var mest välbesökt så kanske var det där du stod och beundrade intervjuaren.
   Hej från
   Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.